Senz paraplu en hamamdoeken voor het winterweer

Het is weer volop herfst en het wordt helaas nog erger. De Nederlandse winter is in vergelijking met andere landen relatief mild, maar voor wie niet erger gewend is blijft het koud. Bovendien is er meer. De harde wind, regen en soms zelfs storm. Ga daarom goed voorbereid de strijd aan! Kies bijvoorbeeld voor een senz paraplu tegen de stormbuien en kies voor een goed paar winterschoenen!

Senz  paraplu

senz parapluDe sens paraplu is tegenwoordig misschien wel het meest bekende paraplumerk. Juist omdat deze anders is dan andere paraplu’s. De sens paraplu is een echte stormparaplu. Dit betekent dat je windstoten van meer dan 100 kilometer per uur ermee kan weerstaan. Tegenwoordig heb je alternatieve merken, maar sens was de eerste. Vandaar de bekendheid!

Veel keuze

Bovendien is er qua sens paraplu’s veel keuze. Ook keuzes die echt bij Nederland passen! Bekijk namelijk eens de bovenstaande afbeelding. Dat is een echte senz stormparaplu voor op de fiets! Hoe Nederlands wil je het hebben? Nee een goede stormparaplu is echt een aanrader voor de donkere maanden. Een paraplu die je waarschijnlijk over tien jaar nog steeds kan gebruiken!

Schoenen en laarzen

De volgende tip? Een goed paar schoenen! Je mag zelfs laarzen dragen. De mening van anderen gaat immers niet boven het welzijn van jouw voeten. Een goed paar schoenen of laarzen tegen de wintermaanden bestaat uit een paar aspecten. Deze moeten ten eerste waterdicht zijn. Voor wanneer het gaat regenen, maar ook wanneer je door de sneeuw loopt! Wanneer dat smelt wil je immers geen natte schoenen hebben. Dat is wel het allerergste tijdens deze kou! Het tweede aspect is dat ze goed geïsoleerd zijn. Je moet een gehele dag kunnen rondlopen zonder koude voeten te krijgen!

Hamamdoeken

hamamdoekenDe laatste tip is misschien wel het minst waarschijnlijke. Namelijk een hamamdoek. Deze doeken komen van oorsprong uit de Turkse badhuizen. Dus wat hebben deze nu met de wintermaanden te maken? Nou ze nemen simpelweg erg goed vocht op. Bovendien zijn ze erg licht waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn. Ideaal dus om mee te nemen voor het noodgeval dat je nat bent geregend! Bovendien hebben de hamamdoeken ook nog eens zomerse kleuren waardoor je altijd iets vrolijks te zien hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *